logo praktijk page


Therapie

Psychosociale therapie is een vorm van behandeling, dat ingaat op de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving. Familie, relaties en/of werk hebben invloed op onze psychische en emotionele staat van zijn. Er zijn situaties of gebeurtenissen waardoor je uit balans kunt raken, of zelfs ten einde raad kunt zijn. Dan is het goed om daar samen met iemand met kennis en ervaring naar te kijken. Daarbij kan ik je wegwijzers geven om de situatie van meerdere kanten te bekijken om zo samen te werken aan een goede balans.


Wat was als kind jouw drijfveer? Wat is jouw levensmotto?

In ons dagelijks leven zijn we niet altijd bewust van wat er in ons afspeelt. Maar voelen wel ongenoegen. Door contact te maken met deze gevoelens, hier bewust van te worden en te leren accepteren wat er is, komt er beweging in ons zelf en ruimte om dingen te verwerken en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Samen kijken we naar jou (hulp)vraag, klacht of probleem en heel belangrijk, naar jouw mogelijkheden. Ik doe dit vanuit een holistische visie, dat betekent dat alles met elkaar verbonden is; lichaam geest en ziel. Iemand kan nekklachten krijgen omdat hij/zij te veel hooi op zijn vork heeft of veel verantwoordelijkheden met zich meedraagt. Ik kijk naar de mens als geheel en niet alleen naar het probleem. Je leert vertrouwen op de signalen en op je eigen zelfhelend vermogen.

Daarbij gebruik ik naast het voeren van gesprekken, ook technieken zoals EFT(Emotional Freedom Techniques), beeldend werk, mindfulness en oefeningen uit de hypnotherapie.


therapie trap


Voor mensen met de volgende klachten en symptomen:

* bij stress, burn-out en slaapproblemen.
* bij lichamelijke klachten zoals bv. maag- en darmklachten, hoofdpijn, nek- en rug klachten. (wel altijd ook een arts raadplegen)
* bij angsten zoals bv. fobieën, faalangst, paniekaanvallen, maar ook bij een gebrek aan zelfvertrouwen.
* bij trauma en onverwerkte gebeurtenissen.
* bij depressieve klachten zoals bv. somber, lusteloos, minderwaardigheidsgevoel.
* bij zingevingsvragen, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

 

 


Werkwijze:

Het kennismakingsgeprek is geheel vrijblijvend en dient om te kijken of er een klik is, welke mogelijkheden er zijn en of mijn werkwijze aansluit bij uw vraag. Het is zeer lastig een indicatie te geven van hoeveel behandelingen iemand nodig heeft. Dit is erg afhankelijk van de vraag, problematiek en wat er aan ten grondslag ligt. Wat ik wel belangrijk vind is om regelmatig te evalueren wat de vooruitgang is, en te bespreken wat de vervolg stappen zijn.